Opleiding & Diploma’s

Mijn eerste studiekeuze …

9 januari 2000

In 2000 startte ik met mijn eerste jaar lerarenopleiding lager onderwijs. Maar dat bleek niet de juiste keuze en een heroriëntering was noodzakelijk.

Read more

Sociale Readaptatiewetenschappen mijn gekozen richting

30 juni 2004

Sociale Readaptatiewetenschappen mijn gekozen richting

Omdat het werken met mensen me aansprak koos ik voor een bachelor in de |Sociale Readaptatiewetenschappen.| Een richting waarmee ik in 2004 afstudeerde als polyvalent welzijnswerker. Tijdens deze studies bleef de droom om iets met kinderen te doen sudderen. Ik wist dat ik dit ooit nog ging doen, al had ik er toen geen flauw idee van onder welke vorm.

Read more

Begin van eerste werk bij OCMW

3 juni 2005

In 2005 begon ik mijn eerste job als maatschappelijk assistente binnen een OCMW.

Read more

Begin studies voor Bachelor Maatschappelijk Werk

10 januari 2013

Om mijn doorgroeimogelijkheden te garanderen besloot ik om in september 2013 een bachelor maatschappelijke werk te volgen in combinatie met mijn werk en gezin

Read more

Behalen van mijn Bachelor Diploma .

7 januari 2015

Zo studeerde ik in juni 2015 met 10 jaar ervaring af. Vanaf toen mocht ik me officieel ‘Maatschappelijk Werker’ noemen. Tijdens deze opleiding kreeg ik opnieuw van een van mijn docenten te horen dat ik iets moest doen met vormingen en kinderen of jongeren. Daar kwam die droom weer even op de voorgrond. Mijn eindwerk schreef ik over het verhogen van veerkracht bij maatschappelijk werkers. luisteren. Op het verhogen van veerkracht bij mensen groot en klein wil ik blijven inzetten in mijn verschillende posities.

Read more

10 jaar ervaring als Maatschapelijk Werker

3 juni 2015

Ondanks het feit dat ik reeds een hoger diploma in bezit had werd deze niet officieel erkend door de overheid , ik was dus genoodzaakt om terug in de boeken te kruipen als ik mijn huidig werk zou willen blijven uitvoeren . Dit was absoluut geen gemakkelijke keuze met een gezin en een vast werk .

Read more

Opleiding Life Coach via Laudius

12 december 2015

Kort na het afstuderen ontdekte ik informatie over een cursus Life Coach met afstandsleren. Deze opleiding kon ik op mijn eigen tempo inplannen en van thuis uit volgen. Ik kon terugvallen op de hulp van een docent via mail. Na elke module stuurde ik huistaken in waarop ik de nodige feedback kreeg.

Read more

Opleiding Kindercoach via ” De Magie Van Kindercoaching “

9 januari 2018

Wat had ik nodig om meer zelfvertrouwen te krijgen en met wie wilde ik echt graag werken? Naast het werken met volwassenen, wilde ik me ook richten op kinderen, jongeren en hun ouders. Daarom startte ik in september 2018 met de basisopleiding kindercoach via de Magie van kindercoaching. Het werd een ontdekkingsreis naar mezelf waarin heel veel puzzelstukjes plots in elkaar klikten en een…

Read more

Behalen van Certificaat Kindercoach

4 januari 2019

Vanaf april 2019 mocht ik het certificaat van kindercoach in ontvangst nemen. Dit eerste jaar was een bijzonder emotionele en magische reis, waarin ik opnieuw leerde luisteren naar mijn innerlijke kompas en bewust mijn kwaliteiten en talenten verder leerde inzetten. Ik mag mezelf vanaf deze dag een krachtige, authentieke en positieve kindercoach die vanuit mijn opleiding via de Magie van kindercoaching, eigen kennis en ervaring zowel kinderen, jongeren als hun ouders wil ondersteunen op die momenten dat het eventjes te veel is.

Read more

Behalen van Certificaat van Life Coach

7 juli 2019

Ik rondde deze opleiding in juni 2018 af met examens. Dit was mijn eerste opleiding in de richting van coaching. Maar ik bleef wat op mijn honger zitten en voelde me nog niet zeker genoeg om ook te starten als zelfstandige coach. (Hoewel ik binnen mijn job als maatschappelijk assistente mensen aan het coachen was.) Je ziet, ook ik moest eerst nog aan mijn zelfvertrouwen werken.

Read more

Opnieuw ingeschreven voor extra workshops

4 oktober 2019

Naast al deze langdurige opleidingen volgde ik ook reeds verschillende workshops rond thema’s en tools die ik ook inzet in de praktijk. Enkele voorbeelden zijn: schatgravers voor moeders, schatgravers voor professionals, opvoeden tot zelfvertrouwen, omgaan met hoogsensitiviteit, kinderen opvoeden met hoogsensitiviteit, … Om een goede coach te kunnen zijn vind ik het belangrijk om ook steeds aan mezelf te blijven werken. Ik wil ook regelmatig nieuwe tools ontdekken en daarmee leren werken via opleidingen en workshops. Zo start ik vanaf november met de vervolgopleiding bij Magie van kindercoaching. Er staan ook nog enkele workshops op mijn verlanglijstje. Wil je mijn avonturen in opleidingsland blijven volgen? Hou zeker ook mijn facebookpagina @coachingmyrabelle verder in de gaten!

Read more

Mijn Eerste Live Streams

24 april 2020

Omwille van het Corona virus en haar opgelegde verplichtingen over de sociale afstand , moest ik een nieuwe manier vinden om de mensen te kunnen bereiken . Tijdens deze moeilijke periode hebben ze het nu harder nodig dan ooit tevoren .

Read more