Faalangst en Perfectionisme

Twee eigenschappen die vaak te samen gaan. De angst om te falen omdat men denkt dat het niet goed genoeg is, of het product niet tonen omdat men denkt dat het nog niet goed genoeg is om het te kunnen laten zien.

Eenzaamheid

Eenzaamheid is een gevoel van emotionele afstand of afgescheidenheid van anderen, zelfs als je omringd bent door mensen. Het kan leiden tot negatieve emoties, zoals verdriet, angst, stress en depressie.

Zich Onbegrepen Voelen

Het is belangrijk om op te merken dat deze symptomen niet altijd duiden op het gevoel van onbegrepen zijn. Er kunnen andere oorzaken zijn voor dit gedrag. Het is daarom belangrijk om in gesprek te gaan met de persoon en open te staan voor hun verhaal. Door actief te luisteren en empathie te tonen, kun je helpen de persoon zich begrepen en gehoord te voelen.

Hoogebaafdheid

Het kan soms moeilijk zijn om hoogbegaafdheid bij iemand te herkennen, omdat het niet altijd even duidelijk is en zich op verschillende manieren kan uiten.Het is belangrijk om op te merken dat deze symptomen niet altijd wijzen op hoogbegaafdheid en dat er andere factoren kunnen zijn die vergelijkbare symptomen veroorzaken. Het is daarom belangrijk om te overleggen met een professional of specialist om een goede diagnose te stellen.

Hoogensitief

Hoogsensitiviteit, ook wel bekend als hooggevoeligheid, is een eigenschap waarbij iemand gevoeliger is voor prikkels dan de gemiddelde persoon

Train de Trainer

Ben je als coach op zoek naar sommige TOOLS of manieren waarmee je aan de slag kan gaan in je praktijk, Coaching Myrabelle heeft verschillende licenties waarbij ze deze opleidingen, workshops en trainingen mag aanbieden.

Life Coach

Coaching Myrabelle kan je helpen om je leven en doelen beter te begrijpen, en om je te ondersteunen bij het bereiken van je persoonlijke en professionele doelen.

Jongeren Coach

Coaching Myrabelle helpt kinderen bij het ontwikkelen van vaardigheden, het vinden van oplossingen voor problemen en het versterken van hun zelfvertrouwen, om hen te helpen groeien en bloeien op zowel persoonlijk als academisch vlak.

Ouder Coach

Coaching Myrabelle helpt niet alleen kinderen, maar begeleid ook de ouders ervan in het ontwikkelingsproces. Ze zijn een niet te verwaarlozen schakel die zo belangrijk is in het begeleiden van hun kinderen, Coaching Myrabelle zal hun hierbij helpen om de verstandhouding tussen beiden op een gelijke hoogte te brengen .

Voor Professionals

Opleidingen, workshops en trainingen voor het gebruik van Gevoelsverkenner en Kompasvinder

Als gelicenceerd coach kan ik toekomstige collega-coaches of reeds actieve coaches de kennis en de tools aanbieden die je kunnen helpen om je doelen duidelijker te kunnen bereiken, zoals  ” Coachee, Kompasvinder  en Gevoelsverkenner. Ook voor scholen en Firma’s beschikbaar.

Je helpen terug jezelf te vinden

Als je het gevoel hebt dat er iets moet veranderen, maar niet weet hoe je eraan moet beginnen

Coaching Myrabelle is een kinder/jongeren en ouder – lifecoach die als een professionele begeleider  kinderen, jongeren  en ouderes  ondersteunt bij het bereiken van hun doelen en het omgaan met uitdagingen die ze kunnen tegenkomen. Ik  richt zich op het welzijn en de ontwikkeling van de persoon of personen, en biedt een veilige en ondersteunende omgeving om deze te helpen zichzelf beter te begrijpen en zijn/haar volledige potentieel te bereiken. Ik zal hier luisteren naar de noden van je kind/ jongere  of die van de ouders en begrijpen hoe de verstandshouding tussen beiden of verschillende partijen zoals school, vriend(in) of familie evolueert. Ik  zal door middel van Communicatie, een Positieve Mindset, Empowerment en het oefenen van nieuwe vaardigheden trachten het zelfvertrouwen te versterken en het helpen groeien en openbloeien van hun persoonlijkheid.

Wat kan Life Coaching doen voor mij?

Duidelijkheid scheppen:

Een life coach kan je helpen om duidelijkheid te scheppen over wat je wilt in het leven en om te begrijpen welke stappen je moet nemen om je doelen te bereiken.

Identificeren van blokkades:

Een life coach kan je helpen om beperkende overtuigingen en blokkades te identificeren die je kunnen tegenhouden bij het bereiken van je doelen, en om manieren te vinden om deze te overwinnen.

Ontwikkelen van een actieplan:

Een life coach kan je helpen bij het ontwikkelen van een concreet actieplan dat je stap voor stap zal helpen om je doelen te bereiken.

Motivatie en ondersteuning:

Een life coach kan je motiveren en ondersteunen bij het nemen van de acties die nodig zijn om je doelen te bereiken. Ze kunnen je ook helpen bij het omgaan met eventuele uitdagingen of tegenslagen.

Verantwoording:

Een life coach kan je verantwoordelijk houden voor je acties en ervoor zorgen dat je op koers blijft om je doelen te bereiken.

Zelfbewustzijn:

Een life coach kan je helpen om meer zelfbewustzijn te ontwikkelen en om te begrijpen wat je uniek maakt en waar je krachten liggen.

Balans:

Een life coach kan je helpen om een ​​gezonde balans te vinden tussen je persoonlijke en professionele leven, en om prioriteiten te stellen die echt belangrijk zijn voor jou.

Hoe herken je signalen die coaching kunnen gebruiken

Ondanks dat iedere persoon anders reageert op sommige situaties, toch zijn er verschillende punten waarbij je eventuele vaststellingen zou kunnen maken. Veel van de voorkomende herkenningspunten zitten in de opsomming hiernaast. Niet alle herkenningspunten kunnen hier massaal worden toegewezen omdat ze te persoonlijk zijn of omdat de omgeving van waar het kind zich bevind heel anders is dan de doorsnee situatie. 

Faalangst

– Fysieke symptonen: hoofdpijn, buikpijn, misselijkheid, zweten, trillen, versnelde hartslag, kortademigheid en duizeligheid.

-Negatieve gedachten.

– Vermijding.

-Perfectionisme.

-Sociale Angst

Hoogbegaafdheid

-Vroegrijpheid: lezen / schrijven op jonge leeftijd.

-Uitstekend geheugen

-Creativitet

-Grote nieuwsgierigheid.

-Onafhankelijkheid.

-Gevoeligheid.

 

Eenzaam zijn tussen vrienden en kennissen

-Gevoel van leegte.

-Terugtrekkeng van sociale activiteiten.

-Verminderd zelfvertrouwen.

-Slaapproblemen.

-Verminderde Concentratie.

-Verhoogde angst.

-Verminderd Welzijn.

Onbegrepen voelen

-Terughoudendheid.

-Frustratie.

-Verminderd zelfvertrouwen.

-Verandering in gedrag.

Hoogsensitief of Hooggevoelig

-Overprikkeling

-Diepe emoties

-Creativiteit

-Empathie

-Verhoogde waarneming

-Behoefte aan rust

-Sterke intuitie

Onderpresteren

-Gebrek aan motivatie

-Slechte resultaten

-Gebrek aan zelfvertrouwen

-Passief gedrag

-Gebrek aan uitdaging

-Aanpassings probleem

 

Stress

-Fysieke symptonen: hoofdpijnen , spierpijnen vermoeidheid…

-Sociale terugtrekking

-Verandering in eet- en slaapgewoonten.

-Verhogd gebruik van stimulerende middelen : alcohol , rookwaren of dergelijke , cafeine ( koffie)

 

Mijn Werkwijze

Na de gratis kennismaking en het doornemen van de algemene voorwaarden ga ik aan de slag met de twee wekelijkse sessies.

Deze sessies worden vastgelegd ineen gezamelijke kalender. De sessies worden op locatie of buitenshuis toegepast naargelang de stemming en het weer. Alles word afgestemd voor het welzijn en de veiligheid voor je kind. Dit gebeurt in overleg met de ouders doch met de nodige discretie voor je kind. Het is de bedoeling met zo min mogelijke sessies te kunnen doorbreken waar je kind vast lijkt te zitten. Het succes van deze sessies ligt in het vertrouwen van je kind in mij en in de samenwerking met de zij die bevoegd zijn voor het kind hetzij de ouders of voogd

HOE HET WERKT

Gratis Kennismaking

Heb je de indruk dat er verschillende symptonen bij jou of je kind er kunnen op wijzen dat je ondersteuning of begeleiding kan gebruiken aarzel niet om een GRATIS sessie aan te vragen waaruit we kunnen bepalen of je de juiste begeleiding hier kan vinden.

i

Kiezen van een Coaching Plan

Als er wordt vastgesteld dat er een coaching nodig is voor jou of je kind wordt er een plan op gesteld . In dit plan zal er een ruimte zijn voor evaluatiemomenten waarbij je de vooruitgang van de coaching mee zal kunnen volgen 

Opvolgen en Begeleiden tot succes

Na afloop van de sessies en de evaluties word er nog één opvolgsessie ingepland die zal plaats vinden 1 maand na de laatste sessie om de resultaten van de coaching te kunnen opvolgen, voor jou, jullie en ook voor mij als coach. 

Standaard Coaching

De staandaard Coach sessie is een 2 u sessie waarbij het laatste half uur kan overlegt worden met de bevoegde personen

meer details

Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Donec sollicitudin molestie malesuada. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus.

Extra Coaching

Als er na de vooropgestelde coach sessies toch nog meer sessies zouden nodig zijn worden deze in overleg gepland en zullen deze niet meer kosten dan de standaard coach sessie

meer details

Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Donec sollicitudin molestie malesuada. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus.

Workshops 

Minimum 3 u (per persoon ) en max 8u /per dag ( indien er een nog uitgebreidere workshop zou gewenst zijn gelieve contact op te nemen voor een prijsbepaling).

meer details

Vivamus magna justo, lacinia eget consectetur sed, convallis at tellus. Donec sollicitudin molestie malesuada. Vivamus suscipit tortor eget felis porttitor volutpat. Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui. Curabitur arcu erat, accumsan id imperdiet et, porttitor at sem. Nulla quis lorem ut libero malesuada feugiat. Donec sollicitudin molestie malesuada. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus.

Heb je nog vragen ?